• 7 spôsobov ako vytvoriť Eko–Friendly oslavu pre babätko

    Boli ste požiadaný, aby ste vytvorili ekologickú oslavu pre budúcu mamičku, ale nieste si istí, kde začať?

    Aj keď usporiadanie takéhoto večierka priateľského k životnému prostrediu môže vyžadovať trochu premýšľania a úsilia,  známe však je, že naše vynaložené úsilie na to, aby bolo po oslave menej odpadu, bude stáť za to. Čo môže byť lepšie?

    Ísť Eko cestou nemusí byť komplikované, stačí pár jednoduchých úprav, a vytvoríte elegantnú, ale ekologickú oslavu, bez toho, aby ste mrhali svojou energiou a časom.

    Stále máte pocit, že je toho až príliš veľa?  Aj keď Vám povieme, že máme kompletnú ekologickú párty kolekciu so všetkým, čo budete potrebovať na takúto úžasnú oslavu?

    Pokračujte v čítaní, a dozviete sa naše najlepšie ekologické tipy, na ktoré by ste mali myslieť, pri plánovaní.

    1. Urobte si oslavu doma

    Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako pripraviť oslavu na pre budúci mamičku, je usporiadať večierok doma alebo u kamaráta.  To nielen zníži náklady na prenájom miesta, alebo urobí túto oslavu intímnejšiu pre budúcu maminku.

    Tým, že budete mať oslavu doma, uľahčíte si prípravy v ekologickom štýle, počnúc dekoráciami, jedlom a všetkým ostatným, čo k tomu patrí. Budúce mamičky určite ocenia snahu o zníženie zbytočných nákladov a prebytočného odpadu, vďaka ktorým bude oslava skutočne premysleným zážitkom.

    2. Preskočte papierové pozvánky a urobte to online!

    Ďalším jednoduchým vylepšením, vďaka ktorému bude aj táto vaša oslava ekologická, je skoro bezpapierovo rozposielať vaše pozvánky digitálne prostredníctvom mailu alebo využiť ponuku stránok s elektronickými pozvánkami, ak si prajete vytvoriť troška viac osobnú pozvánku.

    Odosielanie pozvánok e-mailom znamená, že ich môžete poslať veľkému počtu kontaktov bez obáv z cien poštovného ale aj z možnosti ľahšieho sledovania všetkých odpovedí na pozvánky.

    Určite však chápeme, že treba ponechať prvé miesto pre fyzické pozvánky. A vieme, že stále viac ľudí ich uprednosťňuje. Ak je to tak, a rozhodli ste sa osloviť vašich priateľov ručne písanou pozvánkou, vyberte si potom pozvánky, ktoré sú vyrobené s prírodných a recyklovaných materiálov.

    3. Ozdobte eko-friendly dekoráciami

    Doprajte svojmu domovu eko – chic vzhľad výberom ekologických dekorácií z recyklovateľných materiálov, alebo ešte lepšie – z dekorácií, ktoré ste použili na predchádzajúcej oslave priateľky, ktorá mala oslavu pred mesiacom.  Dokúpiť pár drobností, ktoré sa minuli, alebo Vám chýbajú do počtu, je niekedy ekonomickejšie a šetriace čas a energiu.

    A všetko, čo sa dá zvovu použiť namiesto kúpy nových, je na nezaplatenie.

    Naštastie nikdy nebolo jednoduchšie urobiť ekologickú oslavu, pokiaľ ide o dekorácie pre vašu oslavu.  S našou kolekciou Botanical Baby, ktorá je vyrobená z prírodných materiálov bez škodlivých povrchových úprav alebo chemikálií, bude ideálnou voľbou pre budúcu mamičku, ktoré záleží na životnom prostredí.

    Vytvorte najštýlovejšie prostredie s našim nádherným listovým pozadím. Spojte ju s našimi eko bielym balónami a vytvorte úžasné prostredie na konanie nádhernej oslavy.

     

    Zbavte sa papierových odzôb pre budúcu mamičku, a namiesto nej použite nádhernú drevenú ozdobu,  ktorú si vie každá nevesta veľkostne upraviť na svoje nádherné bruško a zažiariť na svojej oslave.

    4. Podporujte jedlo vyrobené doma pred tým z obchodu

    Preskočte plastové obaly  a postavte sa k jedlu na oslavu naozaj prírodne.  Povzbudzujte svojich hostí, aby so sebou na oslavu doniesli čerstvé domáce potraviny, aby ste mohli čo najviac obmedziť obalový materiál.

    Najlepším spôsobom, ako to zvládnuť je delegovať:  poprosiť každého hosťa, aby jedno alebo niekoľko vybraných jedál pripravil doma a priniesol zo sebou.

    Ak máte obmedzený čas na prípravu, vyzvite vašich hostí, ktorí kupujú jedlo, aby nakupovali s čo najmenším počtom obalov, aby ste znížili množstvo odpadu.

    Uistite sa, že ste svojich hostí upozornili na toto ekologické pravidlo vo svojich pozvánkach, a tak aby si aj oni vytvorili dostatok času na prípravu. Nerobte si starosti, ak nemáte predstavu, aké jedlo by mohli priniesť.

    Tu sme pripravili pár nápadov, o ktoré môžete požiadať svojich hostí:

    • Čerstvé ovocie
    • Zeleninové crudité – zeleninka nakrájaná hranolčeky s chutným dipom
    • Chlieb pita s dipom
    • Domáce sušienky, koláče alebo iné skladké dobroty
    • Malé zeleninové quiche
    • Domáce sendviče alebo slané pečivko, napr. Klobáskové mini rožteky, pagáčiky či iné
    • Čerstvé šaláty
    • Domáce cestoviny (varte veľkú dávku, aby ich bolo pre všetkých )

     

     

    Vidíte,  správať sa ekologicky určite neznamená, že sa musíte obetovať a stráviť hodiny prípravou jedla.

    A toto je správny čas na vynechanie všetkých jednorázových riadov a použitie vlastného riadu.

    Ak je to však nevyhnutné, a vy doma nemáme 12 ks tanierov či malých tanierikov, príborov či pohárov pre hostí, naša nové kolekcia riadu je vyrobená z prírodných materiálov bez škodlivých povrchových úprav, a teda z nej robí tú správnu voľbu práve na túto príležitosť.

    Vďaka štýlovo pasujúcim tanierom, poháromservítkamdreveným konfetám, ktoré môžu byť opätovne použité, bude váš stôl pripravený na vašu náštevu.

     

    5. Odradťe od balenia darčekov a prepnite na režim ručne vyrobených darčekov

    Požiadaje vašich hostí, aby svoj darček namiesto zabalenia do baliaceho papiera a všetkých tých stužtičiek a nálepiek, ho priniesli len taký, aký je. Ak je toho veľa, mohli by darček zabaliť v ekologickom štýle – do prírodného nebieleného papiera či do obyčajných novín.  Je to naozaj zábavná výzva, ktorá určite povzdudí každého, aby bol kreatívnejší v tom, čo používa.

    Ďalším dobrým tipom je darovať vec, ktorú už niekto použil, je krásna,  ale ju nepotrebuje.  Bábätka veľmi rýchlo vyrastú z oblečenia, a mamičkám často zostane hromada novorodeneckého oblečenia, ktoré už nebudú potrebovať, alebo ho majú ešte nové, lebo ho nestihli použiť. Toto je milé, ale hlavne dômyselné riešenie, nehovoriac o ekologickosti pre všetkých tých, ktorí sa rozhodnú namiesto kupovaného darčeka priniesť svoje nepoužité, alebo už krásne, ale nepotrebné veci.

    6. Zoberte to naozaj osobne

    Existujú niektoré veci na oslavách pre budúcu mamičku, ktoré sú príliš roztomilé, aby ich použili. Napríklad knižky, ktoré sú tak nádherné, že si ich odložíme na pamiatku, ešte v obale. Alebo veľké encyklopédie, ktoré sú plné rád od odborníkov a hneď ich odložíme do poličky, bez toho, že by sme ich otvorili.

    My máme pre vás knižku pre vašich hostí, ktorá je z recyklovaného papiera, s dreveným obalom. Túto knižku nechajte na stole s prosbou, aby Vám nechali krásny odkaz, ktorý si budete môcť uchovať navždy.

     

    A prečo by ste mali ostať iba pri prianiach od vašich priateľov?  Rozdelťe ju na dve časti – v prvej budú priania, a v druhej poproste maminy alebo rodinných príslušníkov, aby sa podelili o novorodenencké rady alebo tipy na rodičovstvo. Nielen, že sa tieto rodičovské múdrosti budú v budúcnosti hodiť,  ale namiesto toho aby ste kupovali samostatné knižky o výchove či stravovaní, budete vlastníkom tejto jedinečnej knižky, kde nájdete všetko: spomienky, rady ale hlavne obrovské srdce všetkých, ktorí sa na písaní tejto knihy podieľali.

     

    7. Dovoľte, aby si budúca mamička vybrala darčeky pre svoje bábätko

    Znižovanie množstva odpadu rozdávaním darčekov je vždy zložitá diskusia.  Často sa nájdu veľkorysí hostia, ktorí chcú ísť nad rámec veľkosti darčekov, a hoci je to od nich veľmi láskave a vždy si ich ceníme, pre budúcu mamičku to môže byť záťaž.  Predstava, že vám ostanú darčeky, ktoré nechcete alebo nemôžete použiť, vytvárate tím odpad, ktorému sa chcete vyhnúť.

    Najlepším spôsob, ako tomu zabrániť, je požiadať budúcu mamičku, aby vytvorila register darčekov, z ktorého môžu vaši hostia čerpať inšpirácie. Alebo môžete povzbudiť vašich hostí, aby kúpili darčekové poukážky do obchodov s doplnkami pre malé detičky. Budúca mamička dostane tak priestor zvoliť si pre svoje dieťa alebo pre seba niečo, čo najozaj potrebuje a chce, namiesto zbytočného mrhania peniazmi.

    Bude to dobrý pocit aj pre tú druhú stranu, pretože budete vedieť, že váš darček bol chcený a bude plne využitý doma.

    Budeme sa tešiť, ak budete zdielať vaše tipy, či obrázky na instagrame a označíte nás #easyparty. Sledujte nás aj na Pintereste pre skvelé nápady na úžasnú party.

     

    foto: pinterest, Easyparty.sk a súkromny archív