• Ako správne nafúkať balóny s konfetami?

    Nie je žiadnym tajomstvom, že každý maniak na dekorácie priam zbožňuje balóniky, farbené kombinácie, konfety a všetko s nimi spoločné!

    Je nám však jasné, že vytvorenie perfektného balónika s konfetami sa môže na prvý pohľad zdať náročné. Hlavne ak ich vyrábate po prvýkrát. Preto sme si pre vás pripravili krátky článok o všetkom, čo potrebujete o konfetových balónikoch vedieť – ako ich správne nafúknuť, ako pridať konfety a pod.

    Je dôležité si zapamätať, že ak sa chystáte nafukovať naše konfetové balóniky, odporúčame vám na ich naplnenie použiť zmes vzduchu a hélia. Pokúste sa do balóniku niekoľkokrát vdýchnuť vzduch a zvyšok dofúkať héliom. Nezľaknite sa, ak sfúknuté balóniky pôsobia trošku matne alebo hmlisto. Balóniky sa po nafúknutí krásne vyjasnia!

     

    Krok 1: Ako správne nafúknuť balón

    Ústami zopárkrát vyfúknite do balónov vzduch. Potom opatrne nasuňte balón na héliovú pumpičku (ako je uvedené nižšie). Ak balónik po nafúknutí nelieta alebo nie je úplne priehľadný, znamená to, že ste nepridali dostatok hélia a musíte ho pridať o trošku viac.

     

     

    Krok 2: Utesnite svoj balón

    Uviažte malý uzlík na konci balóna a ubezpečte sa, že vzduch z neho neuniká.

     

     

    Krok 3: Ako rozptýliť konfety

    Pozorne ste postupovali podľa našich pokynov, no vaše konfety sú zachytené po bokoch balónu a vytvorili  malú smutnú kôpku v spodnej časti? Žiaden strach! Môže sa to stať každému! Existuje však veľmi jednoduchý spôsob ako to napraviť (dôvodom sú väčšinou nepriaznivé podmienky v miestnosti ako vlhkosť, teplota a pod.).

    Na ich rozptýlenie je potrebné vytvoriť statickú energiu tak, že balónik pretriete o akúkoľvek časť oblečenia, najlepšie však o šatku alebo vlnený sveter. Potom balónik pootáčajte tak, aby ste dosiahli maximálne rozptýlenie konfiet. A vualá!

     

     

    Treba si však zapamätať, že naše konfetové balóniky nedokážu lietať vo vzduchu rovnako dlho ako štandardné balóny. Je to práve kvôli zmesi hélia a extra hmotnosti konfiet vo vnútri balónov. Ak chcete dosiahnuť ten najlepší výsledok, snažte sa vyhnúť nafukovaniu balónov príliš vopred ako napríklad noc predtým. Žiaľ, potom Vám nevydržia!

    foto: Easyparty.sk, pinterest.com