• Rozlúčka so slobodou, na ktorú sa nezabúda

    Chystáte sa pre svoju kamarátku zorganizovať rozlúčku so slobodou? Tak potom určite chcete, aby to bol pre ňu nezabudnuteľný zážitok. V dnešnom článku vám poradíme od A po Z, ako na to 😉

    Organizácia rozlúčky

    Prvý bod, ktorým by ste mali začať je rozdelenie úloh a celej organizácie. Aj keď je lákavé zorganizovať rozlúčku so slobodu ako prekvapenie, nemusí sa to vždy podariť. Lepšie je prejsť si s nevestou aspoň jej predstavu, stanoviť si vhodný dátum a zoznam pozvaných kamarátok, ktoré tam nevesta určite chce mať. Zvyšok (zabezpečenie priestorov, občerstvenia a informovanie pozvaných) už pokojne môže byť vo vašich rukách.

    Dámska rozlúčka so slobodou môže mať mnoho podôb. Koľko ľudí, toľko chutí. Niekto obľubuje výstrednejšiu zábavu, iný uprednostní príjemný večer v kruhu priateľov. Vy však svoju kamarátku určite poznáte natoľko, aby ste vedeli odhadnúť, čo jej bude po vôli. V zásade môže mať dámska rozlúčka so slobodou niekoľko základných podôb.

    • Víkendový výlet do zahraničia
    • Víkendový wellness pobyt
    • Party v meste

    Organizácia výletov a pobytov nie je pre každého možná či už z časových alebo finančných dôvodov. Preto najobľúbenejšou a aj najbežnejšou formou rozlúčky je poriadna dámska jazda vo vašom meste spojená s návštevou diskotéky a tancovaním do skorého rána. Začínať môžete u niekoho doma a potom vyraziť do ulíc alebo zarezervovať posedenie rovno v podniku.

    Výzdoba musí mať štýl

    Nech už sa rozhodnete tráviť rozlúčku so slobodou kdekoľvek, pripraviť si musíte náležitú výzdobu. Bez toho by totiž rozlúčka so slobodou nemala ten správny štýl a lesk. Ak teda rezervujete posedenie v niektorom podniku, dohodnite si s obsluhou, že si priestor pred začiatkom prídete pripraviť a vyzdobiť. Pokiaľ začínate u niekoho doma, máte to o to ľahšie, pretože vás vo výzdobe nebude nič obmedzovať.

    Obľúbenou farbou dámskej výzdoby je samozrejme ružová, fialová ale hodí sa aj svadobná biela či ivory farba. Aby ste pridali aj štipku lesku, skombinujte ju aj so zlatými alebo striebornými doplnkami. Skvelé sú napríklad veľké balóny, strapcové girlandy či farebné rozety. Pre budúcu nevestu sa obzvlášť hodí aj tento fóliový balón v tvare zásnubného prsteňa.

    Na stoly nasypte trblietavé konfety a prestrite štýlové party poháre, servítky či zábavné slamky. Ak si chcete urobiť aj originálne rozlúčkové fotky s nevestou, zaobstarajte  na rozlúčku aj špeciálne papierové rekvizity na fotenie, s ktorými si užijete kopu zábavy.

    Nevesta a jej tím

    Keď máte vyzdobené priestory pre rozlúčku, ďalším krokom je vyzdobiť nevestu a jej tím. Preto nezabudnite zaobstarať sadu doplnkov pre označenie budúcej nevesty, aby bolo každému jasné, o čo tu ide 😉 Základom býva šerpa s nápisom „Bride to be“, prípadne korunka so závojom, tričko alebo odznak. Pre nevestin doprovod  zaobstarajte napríklad šerpy pre družičky, lesklé korunky, odznaky, papierové okuliare alebo ružovo zlaté tetovačky „Team Bride“.

    Ak chcete, môžete pre rozlúčku so slobodou stanoviť aj určitú tému alebo dress code. Napríklad si všetky dáte niečo ružové alebo sa nastylujete do romantického vintage štýlu. Fantázii sa medze nekladú.

    Niečo dobré pod zub

    Ďalším dôležitým bodom je zaobstaranie cateringu. Pokiaľ zarezervujete miesto v niektorom podniku, je dobré dohodnúť sa s obsluhou, aby bolo všetko zabezpečené. Dajte napríklad vychladiť fľašu šampanského alebo objednajte pekne ozdobené welcome drinky. K tomu zabezpečte niečo na zobnutie, napríklad obložené misy, syrový tanier alebo slané pochutiny, ktoré budú k dispozícii počas celého večera.

    Ak začínate s pohostením u vás doma, môžete pripraviť aj chutné chlebíčky, jednohubky alebo koláčiky. Inšpirovať sa tiež môžete témou rozlúčky a pripraviť napríklad koláčiky s nemravnými tvarmi či zdobením, prípadne na túto príležitosť objednať tortu. Určite nevestu a ostatné družičky dobre pobavíte.

    Niečo extra navyše

    Čo ešte patrí k rozlúčke so slobodou? No predsa niečo extra. To už ale necháme na vás, či je to tá pravá šálka kávy pre „tú vašu nevestu.“ Máme tu na mysli pánsky striptíz, ktorý môžete objednať súkromne alebo sa vybrať do takéhoto klubu.

    Medzi ďalšie extra položky patrí napríklad štýlový odvoz, teda objednanie limuzíny so šoférom, ktorý vám bude počas celého večera k dispozícii. Prípadne si môžete takýto odvoz zabezpečiť aspoň z domu do mesta, či objednať šoféra na vyzdvihnutie nevesty spolu s okružnou jazdou po meste.

    Niečo na pamiatku

    Na záver nezabudnite na malý darček pre nevestu. Môžete sa dohodnúť s ostatnými družičkami alebo vymyslieť nejakú milú pozornosť za seba.  Vhodný je napríklad modrý podväzok, sexi nočné prádielko, fotoalbum na fotky z rozlúčky či svadobné flip -flopy na svadobnú cestu. Hlavne však nezabudnite na úsmev na perách a večer si poriadne užite! 😉

    Zdroje obrázkov: Pinterest, Instagram, Easywedding.sk